Caroline Schmitt

12552781_10153836540913187_7092307448752732107_nMijn naam is Caroline Schmitt, geboren in 1975. Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van twee belangrijke thema’s: muziek en gevoel. Sinds 2010 begeleid ik mensen op het pad van zang, muziek, het lichaam en het leven.

Na mijn opleiding tot creatief therapeut heb ervaring opgedaan tijdens  diverse dans-, zang-, massage-, en meditatieopleidingen en cursussen. Hierdoor heb ik me kunnen verdiepen in de processen die ontstaan als je bewuster wordt van je eigen lichaamswijsheid.

Tijdens mijn werk als groepsleider in de hulpverlening kwam ik vaak collega’s tegen die met burn-out gerelateerde problemen rondliepen en het moeilijk vonden om hierin hulp te vragen of er zelfs maar gehoor aan te geven. Daardoor ben ik meer en meer na gaan denken over hoe en waarom dit gebeurt.

Mijn interesse gaat verder dan alleen de hulpverlening. Tijdens de workshops en lessen wordt er aandacht gegeven aan waar jij als mens staat, waar vanuit jij leeft en wat jou drijft. Wie je ook bent of wat je ook doet in het dagelijks leven.

“Reflectie van de Ziel” sessies in de praktijk in Amersfoort.

Het is mooi om te zien hoe mensen als ze 1 op 1 aangesproken worden op hun authentieke kracht en liefde weer bij zichzelf kunnen thuiskomen en hun zelf helend vermogen weer kunnen gaan aanspreken.

In deze tijd is het bijzonder om te zien hoe mensen soms in relatief korte tijd grote veranderingsprocessen doormaken doordat ze in alle soorten en maten een spiegel voor gehouden krijgen. Soms mag ik daar een schakel in zijn en dat is een prachtige taak en ben daar dankbaar voor.

Op breder vlak is het ook mijn grote passie om mezelf en mensen een spiegel voor te geven, dichter bij zichzelf te laten komen, ten diepste te laten voelen en zien wie en wat zij werkelijk zijn, zonder omhaal en in alle liefde en rust. Daarbij vergeet ik mijzelf absoluut niet. Ik ben zelf iemand die graag introspectief leeft en kwetsbaar wil zijn op dat vlak. Niet altijd een makkelijke keuze, maar voor mij is er geen andere.

IMG_5719Small